Kuşadası Makbule Hasan Uçar Anadolu Lisesi

Vizyon: Ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılar ile söz sahibi bireyler yetiştiren bir okul olmak.

Misyon: Her alanda ülkemizin geleceğine yön verecek donanımlı, özgür ve inovatif düşünceli bireyler yetiştirmek.

Başarılar: OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ Sportif Etkinlikler Kız- Erkek Basket ve Voleybol Takımları, Karate, Bilardo, Satranç, Bocca, Badminton, Masa tenisi turnuvaları. Bilimsel Etkinlikler 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı, e-konferans ve söyleşiler, TUBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmaları, Güneş Saati, Gökyüzü gözlemi Proje Çalışmaları TUBİTAK Orta öğretim Öğrenci Araştırma Projelerine Katılım Ağaçlandırma projeleri, Cep Telefonu Dolapları uygulaması, Zilsiz Eğitim, Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri Yurtdışı Proje Faaliyetleri ERASMUS PLUS " The sons of the Sun" 2015-2017 yılları E-Twining ( Çemberimde Gül Oya )

Yabancı Dil: İNGİLİZCE, ALMANCA
Servis Bilgisi: Okulumuzda Şehiriçi, Söke, Selçuk ve Ortaklar´dan gelen öğrenci servis araçları mevcuttur. Servis sıkıntısı yaşanmamaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2020 YILI TABAN PUANI 377,5173 TAVAN PUANI 449,2549
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2020 yılında TYT/AYT %100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2019 yılı % 60 Takip eden yılda tüm öğrencilerimiz yerleşmiştir 2020 yılı % 58 Takip eden yılda tüm öğrencilerimiz yerleşmiştir
Sportif Etkinlikler: Kız-Erkek Voleybol takimi Erkek Basketbol takimi ile her yil Okul Sporlari Musabakalarina Katilim
Bilimsel Etkinlikler: 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı, NASA ile e-konferans ve söyleşiler, TUBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmaları, Güneş Saati, Gökyüzü gözlemi
Proje Çalışmaları: TUBİTAK Orta öğretim Öğrenci Araştırma Projelerine Katılım, Ev Ziyaretleri, STEM Okul Etiketi ve Okul Elçiliği (Pilot Okul), 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması Şanlıurfa Ağaçlandırma projeleri, Cep Telefonu Dolapları uygulaması, Zilsiz Eğitim, Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus + KA 229 Foreign Languages YES! e- Twinning ASTRO-STEM e- Twinning S-E-E (Sun-Earth-Eratosthenes) New e- Twinning Foreign Languages Yes Uluslararası Asteroid Avcılığı Projesi Eratosthenes Experiment September 2019 Photo Contest Winner e- Twinning Is Technology Adiction or Solutions Erasmus + KA 101 Ailemiz STEAM İle Lider Erasmus + KA 101 Teknoloji Bağımlılığına Dijital Çözümler e- Twinning I Know My Past I'm Running To The Future

WEB - https://kusadasimhual.meb.k12.tr

Adres - Kadınlar Denizi Mahallesi Kasım Yaman 1 Sokak No 20 KUŞADASI / AYDIN

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Okulumuz çevresinde yazlık siteler mevcuttur. Doğa sitesinden yukarıya çıkıldığında, okulumuza ulaşılır. Boyalık yolundan ise Palmin Otelin yaklaşık 100 m arkasından da dönülerek okula ulaşılabilir. Okulumuz denize hakim, yüksek bir tepede bulunmaktadır.

Adres - Kadınlar Denizi Mahallesi Kasım Yaman 1 Sokak No 20 KUŞADASI / AYDIN

Ulaşım Okulumuza merkezden 2 Nolu veya 5 Nolu minibüslerle ulaşılabilir. Kendi aracıyla gelmek isteyenler, merkezden Söke İstikametine doğru çevre yolu üzerinde ilerleyerek Sanayi sitesi kavşağından sağa doğru dönmek suretiyle, yaklaşık 1 Km yol katederek ulaşabilirler. Salı pazarı, stadyum, Palmin Otele varmadan ya da geçtikten sonra da Yüksel Yalova caddesi üzerinden (boyalık yolu) sola dönmek suretiyle okula ulaşılabilir. Öğrencilerimiz genel olarak servisleri kullanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe (Şehir) Merkezine 4,3 km İl Merkezine 71,8 km