Akılcı İlaç Kullanımı Seminer

Kuşadası İlçesi Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından Sayın Hayriye Yıldız rehberliğinde 22.02.2017 tarihinde okulumuzda "Akılcı İlaç Kullanım" semineri verilmiştir. Kendisine öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

22.02.2017 904

Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara neden olmaktadır. Bu etkiler arasında hastalık ve ölüm oranlarında artış olması,  ilaçların yan etki riskinin artması, kaynakların yanlış tüketilmesiyle sonuçta temel ilaçlara bile ulaşılabilirliğin azalması, acil ve temel ilaçlara karşı gelişebilecek dirence dayalı olarak, tedavinin ekonomik ve sosyal maliyetinin artması sayılabilir. Bu nedenlerden dolayı dünyada çeşitli çözüm yolları üretilmeye, geliştirilmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda dünyada "Akılcı İlaç Kullanımı (AİK)" çalışmaları başlatılmıştır.